TAAY jalkautui historian opiskelijoiden keskuuteen 17.3.2017

10.4.2017

Tiedon- ja arkistonhallinnan ammattiyhdistys osallistui 17.3.2017 Varnitsa ry:n ja Historian opiskelijain liiton yhteistyössä järjestämään alumnipaneeliin Joensuussa.

Tiedon- ja arkistonhallinnan ammattiyhdistys osallistui 17.3.2017 Varnitsa ry:n ja Historian opiskelijain liiton yhteistyössä järjestämään alumnipaneeliin Joensuussa. Tapahtuma oli osa Historian opiskelijain liiton kolmipäiväistä kevätseminaaria, johon osallistui viikonlopun aikana useita kymmeniä historian opiskelijoita ympäri Suomen. Tapahtuman isäntänä toimi Itä-Suomen yliopiston historian opiskelijoiden ainejärjestö Varnitsa.

Keskustelupaneelissa historian opinnoistaan valmistuneet ja sen myötä työelämään siirtyneet alumnit kertoivat tehtävistään ja kokemuksistaan nykypäivän työelämässä. Arkisto- ja asiakirjahallintoalan näkymistä ja arkistomestarin työtehtävistään yleisölle kertoi TAAY:n koulutus- ja opiskelijavastaava Ville Antikainen. Muiden panelistien osalta yleisö pääsi kuulemaan niin suunnittelijan kuin kirjailijankin työnkuvista ja työkokemuksista.

Paneelikeskustelun jälkeen koulutus- ja opiskelijavastaava esitteli TAAY:n toimintaa yleisölle. Keskeisinä viesteinä opiskelijoille kerrottiin yhdistyksen tekemästä edunvalvonnasta, monipuolisista jäseneduista sekä verkostoitumismahdollisuuksista. Opiskelijan kannattaakin liittyä TAAY:n jäseneksi jo opiskeluaikanaan, sisällä hän pääsee heti käsiksi kaikkiin jäsenyyden tuomiin etuihin.

Sekä keskustelupaneeli että yhdistyksen esittely herättivät laajaa kiinnostusta opiskelijoiden keskuudessa. Arkisto- ja asiakirjahallintoala vaikuttaa edelleen olevan luonteva ja houkutteleva urasuuntaus monille historia-alojen opiskelijoille.

Perjantain alumnipaneelissa ja yhdistyksen tietoiskussa saadun näkyvyyden lisäksi TAAY mainosti toimintaansa myös HOL:n seminaarilehti Holkissa, joka jaettiin kaikille seminaariin osallistuneille historian opiskelijoille.

Holkki-lehteä pääset lukemaan myös tästä: Holkki 2/2017.