Juho Salonen

 

TAAY:n jäsenesittelyssä on vuorossa tällä kertaa helsinkiläinen Juho Salonen, joka työskentelee Tuusulan kunnassa tiedonhallinnan suunnittelijana.

 

Miten päädyit tälle alalle?

Opiskelin Itä-Suomen yliopistossa historia- ja maantieteiden laitoksella arkisto ja asiakirjahallinnon syventävät opinnot. Suoritin korkeakouluharjoittelut silloisessa Joensuun maakunta-arkistossa ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymällä. Aloitin alan työt vuonna 2017 Kansallisarkistossa arkistonjärjestäjänä.

Kesäkuussa 2018 hain ja minut valittiin Tuusulan kunnan Kuntakehityksen ja tekniikan toimialueelle Tiedonhallinnan suunnittelijaksi. Toimin erityisesti Lupapiste-nimisen järjestelmän pääkäyttäjänä ja toiminnan kehittäjänä. Lupapisteen kautta haetaan kunnan rakennusvalvonnan ja yleisten alueiden lupia.

 

Mistä työsi merkityksellisyys nousee? 

Työssäni yhdistyy mielenkiintoisella tavalla arkisto- ja asiakirjahallinnon tausta minulle entuudestaan tuntemattomaan substanssiin, kunnan tekniseen alaan. Koen, että pystyn tuomaan työhön uudenlaisen näkökulman ja sitä kautta kehittää toimintaa.

 

Kuvaile, millaisia työtehtäviä kuluvaan työviikkoosi on sisältynyt.

Vallitseva etätyöaika vaikuttaa hieman työtehtäviini, eli kunnan arkistoihin en tällä hetkellä pääse käsiksi, mutta töiden jakamisen vuoksi se ei onneksi hirveästi rajoita tehtäviäni. 

Olen tehnyt töitä erinäisten Lupapisteen käyttämiseen ja kehittämiseen liittyvien kehitysprojektien parissa, ylläpitänyt yhteyttä rakennusvalvonnan lupa-asiakirjoja digitoivaan ulkoiseen toimijaan, hoitanut päivittäisiä tietopyyntöasioita ja avustanut sekä selvittänyt järjestelmän käyttämiseen liittyviä ongelmatapauksia.

 

Mitä odotat ja toivot ammattiyhdistystoiminnalta?

Odotan ammatiyhdistyksen ajavan ja suojelevan etujamme alati muuttuvalla työkentällä. Olen huomannut, että verkostoituminen on työssäni erittäin tärkeää ja TAAY:n  tilaisuuksien kautta verkostoituminen ja alan kehityksen seuraaminen on helppoa.