Jäsenesittely

Tällä sivulla esittelemme 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhdistyksemme jäseniä. Uusi kasvo ilmestyy kanavalle noin parin viikon välein.

Jäsenesittelyssä on tällä kertaa helsinkiläinen Janne Kauppinen, joka työskentelee Uudenmaan TE-toimistossa. Hän kuuluu myös TAAY:n hallitukseen.

 

1. Miten päädyit tälle alalle?

 

Opiskelin 1980 -luvulla Helsingin yliopistossa historiaa ja teologiaa. Opintojen loppuvaiheessa oli edessä työelämään siirtyminen. Ensimmäiset arkistolan työpaikkani olivat maa- ja metsätalousministeriössä ja Valtionarkistossa (nykyinen Kansallisarkisto) vuosina 1990 – 1991.

Huomasin varsin pian viihtyväni arkistotyössä erinomaisesti, enkä ole sen jälkeen enää kaivannut muille aloille.

 

2. Mistä työsi merkityksellisyys nousee?

 

Olen tehnyt urani aikana varsin paljon esimerkiksi arkistojen järjestämistyötä käytännössä, ja on todella palkitsevaa, kun työn tultua valmiiksi arkistot ovat kunnollisessa järjestyksessä ja asianmukaisesti luetteloitu. Toisaalta esimerkiksi tietopalvelutehtävissä on palkitsevaa, kun haastavankin palvelupyynnön jälkeen asiakkaan pyytämä tieto lopulta löytyy, ja asiakas on tyytyväinen.

 

3. Millaisia työtehtäviä kuluvaan työviikkoosi on sisältynyt?

 

Näihin kysymyksiin vastatessani olen ollut työssä Uudenmaan te -toimistossa/ely -keskuksessa, ja työviikkooni on kuulunut postikäsittelyä ja todella paljon asiakkaiden tietopalvelupyyntöihin vastaamista lähinnä sähköisessä muodossa.

 

4. Miksi olet aktiivisesti mukana ammattiyhdistystoiminnassa?

 

Olen ollut nyt yhteensä kahdeksan vuotta TAAY:n hallituksen jäsenenä, minä aikana olen ollut myös neljä vuotta liittokokousedustajana. Tätä ennen olen ollut lisäksi vuosia rivijäsenenä ja osallistunut aktiivisesti monenlaiseen ammattiyhdistyksen järjestämään toimintaan, kuten esimerkiksi koulutuksiin ja vierailukäynteihin. Olen kokenut tämän toiminnan todella mielenkiintoiseksi ja palkitsevaksi. Samalla olen myös verkostoitunut hyvin ja onnistunut näiden suhteiden avulla saamaan myös monia uusia työprojekteja.