Sari Suomela

Jäsenesittelyssä on tällä viikolla pitkän linjan arkistoihminen, turkulainen Sari Suomela. Hän työskentelee asianhallintapäällikkönä Turun kaupungilla.

 

Miten päädyit tälle alalle?

Opiskelin Turun yliopistossa pääaineenani kansatiede. Tavoitteenani oli työ museoalalla, josta opiskeluaikanani ehdinkin saada paljon työkokemusta. Arkistoala alkoi kiinnostaa, kun seminaariesitelmissäni ja gradussani käytin arkistoaineistoja lähteenä. Hain korkeakouluharjoittelijaksi Turun maakunta-arkistoon parina kesänä, mutta en tullut valituksi, kunnes lopulta tärppäsi. Korkeakouluharjoittelijaksi valittu henkilö siirtyi kesken harjoittelujakson toisiin tehtäviin ja hakijoiden joukosta olin arkiston asiakaspalvelussa tuttu, sillä tein graduani arkiston tutkijasalissa. Muistaakseni vuosi oli 1988, sillä tiellä ollaan. Sen jälkeen en ole tehnyt muita kuin arkistoalan töitä.

 

Mistä työsi merkityksellisyys nousee?

Turun kaupungin hallinnollisia asiakirjoja on säilynyt 1600-luvun alusta lähtien. Saan osaltani yksikköni kanssa olla huolehtimassa siitä, että myös tänä päivänä Turun kaupungin tuottamat ja käsittelemät asiakirjat säilyvät tulevien sukupolvien käyttöön. On ilo huomata, että Turun kaupunginarkistossa säilytettäville asiakirjoille on monenlaista käyttöä.

 

Kuvaile, millaisia tehtäviä kuluvaan työviikkoosi on sisältynyt

Ohjausryhmien kokouksia, kaupunginvaltuuston kokoukseen osallistuminen valtuutettujen teknisenä avustajana, sähköisen säilytysjärjestelmän vaatimusmäärittelyjen pohtimista työryhmän kanssa, tiedonhallintalakityöryhmän kokouksen valmistelua, digitaalinen kaupunkiympäristö projektin palavereja, uuden kaupunginarkiston suunnittelua, virka-arkistonhoitajien tapaaminen.

 

Mitä odotat ja toivot ammattiyhdistystoiminnalta?

Oman ammattikunnan etujen valvontaa.