Vuosikokouksen satoa

7.4.2021

Etäyhteyksin pidetty TAAY:n vuosikokous vahvisti vuoden 2020 tilinpäätöksen, hyväksyi vuoden 2021 talousarvion ja toimintasuunnitelman, käsitteli sääntömuutosasiaa sekä teki henkilövalintoja.

Tiedon- ja arkistonhallinnan ammattiyhdistyksen vuosikokous pidettiin 7.4. etäyhteyksin (fyysinen kokouspaikka oli Akavan Erityisalojen toimisto), minkä koronapandemian seurauksena säädetty väliaikaislainsäädäntö mahdollisti yhdistyksen omista säännöistä huolimatta. Kokoukseen oli saapunut 15 jäsentä. 

 

Vuosikokous vahvisti vuoden 2020 tilinpäätöksen, joka oli ylijäämäinen 9454,59 euroa ja myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille. Samoin vuosikokous vahvisti toimintasuunnitelman ja talousarvion kuluvalle vuodelle sekä päätti pitää jäsenmaksun suuruutena 0,85 %, josta Akavan Erityisalojen osuus on 0,75 ja yhdistyksen osuus 0,1. 

 

Vuosikokous teki myös henkilövalintoja. Puheenjohtajana jatkaa Sonja Lipponen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Erja Mesikämmen. Muut hallituksen jäsenet ovat Arto Alajoutsijärvi, Ville Antikainen, Kari-Pekka Autio, Janne Kauppinen ja Terhi Kivistö (uusi). Varajäseneksi valittiin Anna Rintee (uusi). Toiminnantarkastajina jatkavat Vesa-Matti Ovaska ja Elena Waltari.

 

Vuosikokous käsitteli myös yhdistyksen sääntöjen muuttamista. Muutosesitys hyväksyttiin tässä ensimmäisessä käsittelyssä yksimielisesti, joten touko-kesäkuussa pidetään ylimääräinen yhdistyksen kokous, jossa myös muutosesityksen on saavutettava kahden kolmasosan kannatus, jotta se voidaan alistaa Patentti- ja rekisterihallituksen vahvistettavaksi.