Jäsentilaisuus 28.8.2014

Muutos mahdollisuutena – AAY ry:n jäsentilaisuus 28.8.2014 klo 17

Tervetuloa Arkistoalan ammattiyhdistyksen (AAY) Muutos mahdollisuutena -jäsentilaisuuteen Helsingin Kaisaniemeen, puutarharavintola Violaan (Kaisaniemenranta 2) 28.8.2014 klo 17.Muutokset tehtävissä, tekemisessä ja työn organisoimisessa ovat arkipäivää arkisto- ja asiakirjahallinnon tehtävissä työskentelevillä. Tähän on tuskin tulossa muutoksia. Työministeri Lauri Ihalainen on todennut: ”Muutos pitää tehdä turvallisemmaksi kuin paikallaan pysyminen”. Muutokset eivät ole yksinomaan kielteisiä. Lopputulos riippuu paljolti siitä, millainen muutos on, miten se toteutetaan ja kuinka me siihen suhtaudumme.

Ohjelma:

-17.00 Kahvia, pikkusuolaista ja vapaamuotoista seurustelua
-17.20 Tilaisuuden avaaminen, AAY ry:n puheenjohtaja
-17.30 Alustukset

 Janne Kerkelä, hankejohtaja, valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston hallintoyksikkö 2015 -hanke

Tämän päivän yhteiskunnalliset haasteet ovat yhä useammin eri ministeriöiden rajapinnoilla olevia kysymyksiä. Ministeriöiden hallinto- ja palvelutehtäviä kootaan yhteiseen yksikköön Valtioneuvoston hallintoyksikkö 2015 -hankkeessa. Hallintoyksikön tehtäväksi tulee johtaa, yhteensovittaa ja kehittää muun muassa ministeriöiden tietohallintoa, tiedonohjausta ja arkistonmuodostusta.

Anu Johansson, asianhallintapäällikkö, Salon kaupunki

Koskaan et muuttua saa?

Siirtyminen 14 kuntaorganisaation paperisista asiakirjakäytännöistä kohti sähköisiä toimintatapoja on edellyttänyt soveltamista ja sopeutumista. Uutena haasteena ovat valtionhallinnon tiedonhallintahankkeet, joilla saattaa olla merkittäviä toiminnallisia ja taloudellisia vaikutuksia kuntien asiakirjahallintaan.

-18.15 Kommentit ja yhteenveto
-18.30 Kesäbuffet ja illanviettoa kollegoiden kanssa


Ilmoittautuminen on päättynyt 20.8.2014. Tervetuloa kaikille ilmoittautuneille! 

Kesäbuffetin pääruoka on kalaa, joten mainitse ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset allergiat sekä jos haluat pääruuan kasvisvaihtoehdolla.

Muistathan, että yhdistys maksaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien kohtuulliset matkakulut sekä korvaa yhden yön yöpymiskuluista 50 euroa kuitteja vastaan.

Lisätietoja voit tiedustella yhdistyksen sihteeriltä (sihteeri@aay.fi).

Tervetuloa elokuiseen Helsinkiin!